Бойова медикиня 117 бригади ТрО ЗСУ Людмила Мартим’янова спекла на фронті яблучний пиріг «Шарлотка».
Вручення захисниці цінного подарунку – зарядної станції Ecoflow – відбулося 9 вересня у Києві в рамках форуму PRO TISTO, повідомляють у Силах територіальної оборони ЗСУ.
У День Незалежності України пані Людмила приготувала «Шарлотку» своїм побратимам на позиціях. Процес приготування десерту зняли на відео, яке подали на участь у конкурсі «Пиріг Незалежності».
Страву бойової медикині визначили найкращою в номінації «Гастросенси» з-поміж численних заявок учасників конкурсу з усіх куточків України.
Пані Людмила в армії – близько одного року. Долучилась до Сумської бригади тероборони добровільно, адже добре знає про гостру нестачу людей у війську. У своєму підрозділі обрала посаду бойового медика, оскільки в цивільному житті працювала медсестрою.
Варто додати, що Пиріг Незалежності – це новий кулінарний тренд на 24 серпня. Авторами проєкту виступили дослідниця гастрономічної культури та засновниця проєкту “Їжакультура” Олена Брайченко, “реставраторка” стародавньої української кухні Лариса Латипова та шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко. Цього року вони знову пропонували українцям готувати пироги за родинними або регіональними рецептами.
До слова, у«Мусафірі» тепер можна купити популярні чебуреки та янтики з собою.