Про це ідеться у новому дослідженні.
Дослідники вивчили дані 509 учасників з Великобританії і 1160 з Німеччини і виявили, що у тих, у кого в крові був більш високий рівень теоброміну, біологічний вік був нижчим за їхній фактичний вік, пишуть euronews.
Нове дослідження показало, що теобромін, хімічна речовина, що міститься в темному шоколаді, може мати омолоджуючі властивості. Теобромін – поширена рослинна сполука, яка отримується з какао-бобів, – може уповільнювати біологічне старіння.
«Наше дослідження виявило зв’язок між ключовим компонентом темного шоколаду та збереженням молодості на більш тривалий термін», — сказала Джордана Белл, провідний автор дослідження та керівник групи епігеномних досліджень у Королівському коледжі Лондона.
«Хоча ми не стверджуємо, що людям слід їсти більше темного шоколаду, це дослідження може допомогти нам зрозуміти, як звичайні продукти харчування можуть містити ключі до більш здорового та довгого життя», — додала Белл у своїй заяві.


